Spreuken 3:5-7 – Het jaar 2013 is bijna ten einde.

Nog even en we wandelen 2014 binnen. Als we terugkijken op dit jaar zullen er blijde gebeurtenissen zijn, maar ook droevige. Dat is het leven, zegt men nuchter.
Vandaag wil ik de nadruk leggen op vers 6: ‘Ken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden recht maken’. Kort gezegd (en zonder oneerbiedig te zijn): het eerste deel is mijn ‘pakkie aan’ en het tweede gedeelte is voor de Heer.

De laatste maanden hebben we gezien hoe belangrijk een persoonlijke, intieme relatie met God is. Het woordje ‘kennen’ geeft dat in het Hebreeuws ook aan. Het is een relationele term/werkwoord. Ik hoop dat de tekstgedeelten die ik deze maanden heb aangedragen, hebben bijgedragen dat u/je gegroeid bent in de relatie met de Heer. Het gevolg van deze relatie is volgens vers 6: …dán zal Hij je weg ‘recht’ maken. Bij dat woordje ‘recht maken’, voelen we nog wel eens een ‘knoop’. Want de werkelijkheid is soms alles behalve ‘recht’. Daarom is het belangrijk te kijken naar dat woordje ‘recht maken’. Als we daaronder verstaan dat dus alles goed, fijn, gezellig en tof zal zijn, komen we bedrogen uit. De betekenis die hier bedoeld wordt is: dan zal Hij je veilig door alles heen helpen.
Kijk…, dáár kan ik wel wat mee. Hij gaat ook in 2014 met ons mee in goede tijden en in slechte tijden. En wij? Wij hoeven ons (alleen maar) te richten op Hem en met Hem onze weg te wandelen.

Ik wens jullie allemaal Gods rijke zegen voor het jaar 2014!! Wat dit jaar ons gaat geven, weten we niet. Maar wat we wel kunnen weten is dat als we Hem (nog weer beter leren) kennen… Hij onze paden ‘recht’ zal maken.

Dit bericht is geplaatst in Artikelen, Blog. Bookmark de permalink.