Een afgesloten hemel…

Een tijdje geleden kwam op facebook deze foto voorbij. Onder de foto had een begrafenisondernemer geschreven dat hij hoopte dat in die tijd niemand zou overlijden…

De hemel afgesloten… Juist in deze Stille Week voor Pasen komt de foto weer bij mij boven. Wellicht omdat ik, juist in deze tijd stil sta en nadenk over dat geweldige offer dat Jezus voor mij en voor iedereen die dat wil en kan geloven, uit liefde voor God de Vader… heeft gegeven!
Yep… ik weet dat ‘zonden’, ‘hel’, ‘erfzonde’ vaak een taboe is. Men praat er liever niet over omdat het misschien… te confronterend is (?). Maar dat geldt niet voor mij! Want zeg nou zelf… echt ‘tof’ is het toch niet als je om je heen kijkt?

Goede Vrijdag. Een vreemde benaming voor een vreselijke gebeurtenis! We denken op deze vrijdag terug aan de kruisdood van Jezus. Verraden door zijn eigen discipelen (ook door mij?), veroordeeld op grond van valse getuigenissen, gemarteld en uiteindelijk op gruwelijke wijze gekruisigd, dé methode van die tijd, om misdadigers (!) te straffen voor hun daden! Iedereen haalde zijn ‘handen’ van je af…

Voor Jezus werd/was de Hemel gesloten. ‘Mijn God, Mijn God… waarom hebt U mij verlaten’. Eén van de zeven kruiswoorden van Jezus. Hij was echt helemaal alleen! Van God en mens verlaten! Hangend tussen hemel en aarde.

Ik denk dat het heel stil was in de hemel toen de deur voor een korte tijd voor Jezus werd gesloten. Niets en niemand, wist dat dit ging gebeuren! Alleen de Vader en Jezus zelf… omdat het moest gebeuren! Jezus, het perfecte Lam kon het perfecte offer dat groot genoeg was om de relatie tussen God en de hele mensheid weer te herstellen. Hij deed dit niet voor zichzelf…. maar uit liefde voor God de Vader. Jezus wist hoeveel verdriet God had over alles wat op aarde was gebeurd en nog steeds gebeurt.

Goede Vrijdag. Een mooie benaming als je gelooft in dit geweldige offer van Jezus! De Hemel werd op de 14de Nisan, dit jaar voor ons op (Goede) vrijdag 30 maart, voor enkele uren gesloten!

Ik kan de opmerking van de begrafenisondernemer wel begrijpen. Want zo’n gesloten hemel wens je zelfs je ergste vijand niet toe! Jezus heeft die uren van volkomen verlatenheid voor ons gedragen!! Vanaf dat moment is de hemel voor ons altijd (twenty-four seven) open.

Hoe meer ik hierover nadenk, hoe groter en waardevoller deze daad van Jezus voor mij wordt.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.