Dag 2017… Welkom 2018

‘Leg je leven in zijn handen, vertrouw op Hem en Hij… zal je weg ‘veilig maken’.

Tweeduizend achttien!! Het is een ‘dooddoener’… ik weet het… maar: wat gaat de tijd snel!!

Terugkijkend op het afgelopen jaar zullen er ‘mislukkingen’ en wellicht vervelende gebeurtenissen zijn geweest. Verkeerde keuzes of omstandigheden waar we, achteraf gezien (tja, dat is meestal zo) anders op hadden moeten reageren.
Ik hoorde iemand zeggen: ‘een mislukking?? Ja, dat is het, als je ‘het er bij laat zitten’. Dán pas… en niet eerder. Maar’…, vervolgde hij, ‘als je het opnieuw (en opnieuw en opnieuw) probeert, dan worden ‘mislukkingen’, ervaringen. En met ervaringen kun je wel iets!’

Terugkijkend op het afgelopen jaar zullen er ook goede, fijne gebeurtenissen zijn geweest. Gedenkstenen waar we op terug kunnen kijken als het in 2018 niet zo goed gaat. Gedenkstenen van voorgaande jaren troosten en bemoedigen. God was er toen bij en zal er nu ook bij zijn. Dat heeft de tijd bewezen; dat heeft Hij ons doen ‘ervaren’!

Ik moet ineens denken aan mijn belijdenistekst. Het is al weer zo’n 45 jaar geleden dat ik Psalm37:5 op die zondagochtend meekreeg. ‘Leg je leven in de handen van de HEER, vertrouw op Hem, Hij zal dit voor je doen’. Ik had toen nog geen idee wat dit inhield, maar terugkijkend is deze tekst een ‘gedenksteen’ in mijn leven gebleken. Een belofte die (weer achteraf gezien) een grote waarheid is geworden en dat voor 2018 ook zal zijn.

In Spreuken 3:6 staat dat God dan, als je Hem in en op al je wegen ‘kent’, Hij je levensweg ‘recht zal maken’. Bij dat woordje ‘recht maken’, voel ik nog wel eens een ‘knoop’. Want de werkelijkheid is soms alles behalve ‘recht’.
Daarom is het belangrijk te kijken naar dat woordje ‘recht maken’. Als je denkt dat dus alles goed, fijn, gezellig en tof zal zijn, dan kom je bedrogen uit. De betekenis die hier bedoeld wordt is: dan zal Hij je veilig door alles heen helpen. Kijk… en dáár kan ik wel iets mee!!

En zo komen Psalm 37:5 en Spreuken 3:5-7 wel heel dicht bij elkaar en durf ik, met deze kennis het jaar 2018 met vertrouwen instappen.

Leg je leven in zijn handen, vertrouw op Hem en Hij… zal je weg ‘veilig maken’.

Ik wens jullie Gods zegen voor dit nieuwe jaar!

Dit bericht is geplaatst in Artikelen. Bookmark de permalink.